Het door ZAES gesponsorde Vlasman Cycling Team rijdt de hele dag als team vol in de aanval in de Omloop der Kempen.

Bekkenk wint de tweede editie van de Merida Dutch Cross Country

Bekkenk wint de tweede editie van de Merida Dutch Cross Country

ZAES rijder Ramses Bekkenk (KMC-Fruit to Go) heeft op 18 juni de Dutch Cross Country van Pieterburen naar Vaals gewonnen. Voor Ramses was het na de winst in de eerste editie alweer de tweede overwinning in deze 24 uurs race over 475 kilometer.
Een race tegen de klok om binnen 24 uur over de lengte-as van Nederland te mountainbiken via een via een vooraf vastgestelde GPS route van het hoge noorden van Nederland naar het drielandenpunt bij Vaals in het diepe zuiden. Startlocatie was in Pieterburen, in het hoge noorden van Groningen en de finish 475 kilometer verderop op het drielandenpunt bij Vaals in het diepe zuiden. Om twaalf uur klonk het startschot en onderweg zijn vier verplichte rust pauzes. Waar Bekkenk vorig jaar lang gezelschap had kwam hij in deze editie halfweg al alleen aan in Apeldoorn.

De reactie van Ramses

“Het was erg zwaar dit jaar omdat ik meer dan de helft alleen gereden heb. Ik heb dan ook een paar echt moeilijke momenten gehad onderweg waarbij stoppen dan door je hoofd gaat. Bij de verzorgingsposten kreeg ik echter steeds te horen dat mijn voorsprong gestaag groter werd en dat sleept je erdoor. Mijn complimenten naar de organisatie die wederom een top evenement neer heeft gezet."


Adriaan Botma en Erik van Gelder kwamen als tweede en derde aan op het drielandenpunt in Vaals.