Het door ZAES gesponsorde Vlasman Cycling Team rijdt de hele dag als team vol in de aanval in de Omloop der Kempen.

ZAES ook in het seizoen 2017-2018 Technical supplier van de Schaatsacademie Noordwest

ZAES ook in het seizoen 2017-2018 Technical supplier van de Schaatsacademie Noordwest

Het Regionale Talenten Centrum Noordwest (RTC Noordwest) is verantwoordelijk voor en faciliteert talentherkenning en talentontwikkeling van schaatsers, in-line skaters (skeeleren) en shorttrackers in de (schaats)regio Noordwest (geheel Noord-Holland en omstreken). In de leeftijd van 17 t/m 22 jaar.
Schaatsacademie Noordwest draait met drie selecties, de RTC-selectie, de Baanselectie en de C-selectie, met in totaal 47 rijders. Binnen de C-selectie en Baanselectie worden namens KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht de beste schaatstalenten van 13 tot en met 18 jaar op IJsbaan Haarlem ondersteunt. Inmiddels is ook een start gemaakt met talentontwikkeling op het gebied van in-line skaten (skeeleren) en worden shorttrack activiteiten ondersteund. Naast het faciliteren van schaatstalent worden bijscholingen voor trainers uit de regio georganiseerd en wordt meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek.

Toptalent

Door zijn activiteiten is Schaatsacademie Noordwest een motor en uitgangbord voor het langebaan schaatsen op de ijsbaan van Haarlem en in regio Noordwest. De bezetting van de selecties van Schaatsacademie Noordwest is uitermate sterk; de rijders behaalden bijvoorbeeld in voorbije seizoenen een groot aantal ereplaatsen bij Nederlandse kampioenschappen junioren. Bovendien is door meerdere schaatsers deelgenomen aan NK's voor Senioren en aan internationale junioren toernooien waaronder de Viking Race, Junior World Cups en Wereldkampioenschappen Junioren. Inmiddels zijn enkele rijders doorgestroomd naar officieel door de KNSB erkende merkenteams. Meer informatie, zie de website van RTC Noordwest.

Zie de foto’s van een skeelertraining in de nieuwe ZAES kleding.